HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

Frågor & svar / Permalink / 0
 
DATORN: Till datorn laddar jag över de bilder jag tar med min kamera, Canon EOS 1000D. Jag använder Befunky för att fixa bilderna, och ibland även picmonkey om jag fixar ny header eller något lite större. Båda dessa är online-sidor som man använder utan att behöva ladda ner något. Det finns både en gratis-version som är väldigt bra och dessutom en premiun-version som kostar pengar.
 
I Befunky ändrar jag för det mesta:
 
Resize: Blir bättre kvalitet på bilderna när de laddas över till bloggen om du ändrat till den storlek de ska ha, och det går fortade att ladda över dom!
 
Exposure: För att ändra ljuset, skuggor osv på bilden.
 
Colors: Ändra temperatur och annat i bilden. Använder jag ofta till bilder på mat, för att få bilden att se så fräsch ut som möjligt!
 
Sharpen: För att fixa bildens skärpa, då den försämras ganska mycket när man ändrar bildens storlek.
 
Effekter: Mina favoriter, och de jag egentligen bara använder, är sex stycken som är samlade på samma ställe och heter Chromantic.
 
MOBILEN: Har ju en iPhone 4S, och kameran på den är inte den bästa, speciellt inte framkameran. Därför försöker jag att ta bilder från den så lite jag kan, men när jag inte är hemma bloggar jag ju såklart från den. Där redigerar jag bilderna med Befunkys app, som är jättesmidig. Använder för det mesta bara två saker på den, för att det ska gå fort!
 
Sharpen: För att få bättre kvalitet på bilderna.
 
Effekter: Använder nästan bara Vintage 2. 
Till top